Om oss

Vårt eget Kusksällskap startades 1979 på initiativ av Ragnar Palmér och Rune Gustavsson.
Det första SM i körning anordnades 1982 utav Nordhallänningarna vid Tjolöholms slott.
Vi arrangerade sedan det tredje SM:et i Vetlanda 1984. Det var en stor framgång för vår klubb både ekonomiskt och arrangörsmässigt. Ponny-SM 1985 i Eksjö fungerade väl, men blev inte ekonomiskt någon framgång, då det är svårt att locka publik till enbart ponnyklasser. Efter några år kördes sedan ponny alltid ihop med stora hästar. Nästa stora SM hade klubben 1989 och det blev också en stor succé. Under 90-talet har inga större tävlingar genomförts, utan istället bara regionala och lokala tävlingar.

En ny fantastisk tävlingsbana har vuxit fram på Vaggeryds travbana i samarbete med Vaggeryds travsällskap och kommun. Där har redan hållits två rikstäckande körkurser som gjort att kuskar har fått möjligheter att kunna lära sig mera. Det har också blivit många nya erbjudanden i att lära sig köra häst över hela Sverige.
År 2008 anordnades den första regionala körtävlingen i Vaggeryd och ca 30 ekipage kom till start. Se mer av info angående framgångsrika tävlingar på Vaggeryd under Tävlingssektionen.

Rulla till toppen