Skogsdag Åsen 2019

Skogsdag Åsens by

Lördagen 16/2 var det skogsdag på Åsens by, Aneby, Jönköping. Denna skogsdag är ett traditionsenligt samarbete mellan de tre föreningarna Höglandets Ardenner, Jönköpings Läns Kusksällskap och Föreningen Nordsvenska Hästen i Jönköpings distrikt. På plats var vi 9 ekipage från runt om i länet. Kuskarna med hästar på plats var Anders Holmberg, Gunnar Forsberg, Niklas Spetz, Gunvor Pöder, Adelina Svensson, Karin Ahlin, Malin Rundqvist, Andreas Damberg och Anna Andersson. Åsens by hade gjort ett fint jobb med att fixa fram timmer till oss, och stod också hela dagen nere vid timmerstugorna där man kunde få värma sig vid elden och med förfriskningar. Solen sken men vinden var kylig, men vad gör väl det när man får dra timmer med sin häst! En hel del publik hittade också till platsen och fick via en högtalare ta del av Wåge Sjöbergs presentation/information om skogskörningen, hästekipagen och redskapen. Anneli på Åsens by hade också gjort i ordning informativa posters om hästkörning och redskap som används, och dessa satt uppsatta på området för publiken att läsa och titta på.

Längst sträcka till skogsdagen åkte vår berömda fotograf Nisse Andersson, som kommer ända från Halmstad för att fota hästar in action. Nisse har bidragit med bilderna som är till artikeln. Stort tack Nisse för detta!

Tack alla för en otrolig fin dag i hästens tecken!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

15.09 | 22:04

Söker en äldre flakvagn med lämmar för att bygga en prärievagn utav. Trähjul ett krav. Den ska vara till prydnad så behöver inte vara perfekt.

...
12.11 | 17:01

Hej
Har en kompis som letar lugn och trygg nordsvensk ca 7-14 år
Med vänlig hälsning //Monica

...
14.02 | 14:22

Hej, jag vill köpa en rockard eller gigg med broms storlek cob upp till full. Inget över 10 000 kronor av intresse. Bjorndahl.sandra@gmail.com

...
21.11 | 09:54

Bakselen var det tänkt att stå, inte bakdelen 🙂 Lurigt när automatiskt stavningsprogram är på 😉

...
Du gillar den här sidan