Historik om Jönköpings Läns Kusksällskap.

Jönköpings Läns Kusksällskap.
Vårt eget Kusksällskap startades 1979 på initiativ av Ragnar Palmér och Rune Gustavsson.
Det första SM i körning anordnades 1982 utav Nordhallänningarna vid Tjolöholms slott.
Vi arrangerade sedan det tredje SM:et i Vetlanda 1984. Det var en stor framgång för vår klubb både ekonomiskt och arrangörsmässigt. Ponny-SM 1985 i Eksjö fungerade väl, men blev inte ekonomiskt någon framgång, då det är svårt att locka publik till enbart ponnyklasser. Efter några år kördes sedan ponny alltid ihop med stora hästar. Nästa stora SM hade klubben 1989 och det blev också en stor succé. Under 90-talet har inga större tävlingar genomförts, utan istället bara regionala och lokala tävlingar.

Nu har vi åter igen blivit en klubb som vågar satsa. En ny fantastisk tävlingsbana har vuxit fram på Vaggeryds travbana i samarbete med Vaggeryds travsällskap och kommun. Där har redan hållits två rikstäckande körkurser som gjort att kuskar har fått möjligheter att kunna lära sig mera. Det har också blivit många nya erbjudanden i att lära sig köra häst över hela Sverige.
År 2008 anordnades den första regionala körtävlingen i Vaggeyd och ca 30 ekipage kom till start.
I vår kommitté sysslar vi med utbildningar, tävlingar och researrangemang. Vi har försökt att alltid ha ett lag i Serie Sydost, som är en lagkörningstävling för nya ekipage

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

07.06 | 22:34

Funderar ni på att utöka antalet platser till tävlingen i Vaggeryd i juli då trycket är så stort att platserna tog slut på 18 minuter.
Mvh Christer Daggber

...
24.03 | 19:18

Hej Göran,
Om man inte förnyar sitt medlemskap aktivt varje år, så är man inte medlem längre. Så förhoppningsvis har du inte då betalat in för 2022 då.

...
18.03 | 21:56

Hur länge håller det på i morgon i öreryd?

...
27.02 | 19:56

Hej jag vill tävla för er i år och undrar vad jag skall betala in för detta Arne Bjurling. Återkom på arne.bjurling@telia.com .

...
Du gillar den här sidan