Historik om Jönköpings Läns Kusksällskap.

Jönköpings Läns Kusksällskap.
Vårt eget Kusksällskap startades 1979 på initiativ av Ragnar Palmér och Rune Gustavsson.
Det första SM i körning anordnades 1982 utav Nordhallänningarna vid Tjolöholms slott.
Vi arrangerade sedan det tredje SM:et i Vetlanda 1984. Det var en stor framgång för vår klubb både ekonomiskt och arrangörsmässigt. Ponny-SM 1985 i Eksjö fungerade väl, men blev inte ekonomiskt någon framgång, då det är svårt att locka publik till enbart ponnyklasser. Efter några år kördes sedan ponny alltid ihop med stora hästar. Nästa stora SM hade klubben 1989 och det blev också en stor succé. Under 90-talet har inga större tävlingar genomförts, utan istället bara regionala och lokala tävlingar.

Nu har vi åter igen blivit en klubb som vågar satsa. En ny fantastisk tävlingsbana har vuxit fram på Vaggeryds travbana i samarbete med Vaggeryds travsällskap och kommun. Där har redan hållits två rikstäckande körkurser som gjort att kuskar har fått möjligheter att kunna lära sig mera. Det har också blivit många nya erbjudanden i att lära sig köra häst över hela Sverige.
År 2008 anordnades den första regionala körtävlingen i Vaggeyd och ca 30 ekipage kom till start.
I vår kommitté sysslar vi med utbildningar, tävlingar och researrangemang. Vi har försökt att alltid ha ett lag i Serie Sydost, som är en lagkörningstävling för nya ekipage

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

14.02 | 14:22

Hej, jag vill köpa en rockard eller gigg med broms storlek cob upp till full. Inget över 10 000 kronor av intresse. Bjorndahl.sandra@gmail.com

...
21.11 | 09:54

Bakselen var det tänkt att stå, inte bakdelen 🙂 Lurigt när automatiskt stavningsprogram är på 😉

...
21.11 | 09:51

Hej
Söker en bröstsele med bakdelen till min nätta frieservalack. Söker också en vagn och då helst en gigg, men en lättare högre rockard kan vara av intresse.

...
09.03 | 16:30

Hej söker kuskar till säsongs arbete i sommar, på High Chaparral vid intresse hör av er till 0700373815.

...
Du gillar den här sidan